november 5

Je aandelen verkopen en influencer worden op Linkedin

LinkedIn biedt ontzettend veel kansen voor influencer marketing, zegt Sander Kuiper. En dat terwijl het nog maar in de kinderschoenen staat. Wil je weten hoe je LinkedIn kan inzetten voor jouw webshop? Luister dan naar deze aflevering van het eCommerce Cafe.

Deze podcast kun je luisteren via:

AppleSpotifyGoogleSoundcloudBreakerOvercastPodbeanPocket Cast –  RadioPublicStitcherRSS

Wie is …. ?

  • Naam: Sander Kuiper
  • Woonachtig: Amstelveen
  • Eigenaar: SK Online Branding
  • Zaakwaarnemer: Platform Influencer Marketing
  • Voorheen: Mede-eigenaar Qbit

Linkjes

Vast vragenrondje

Hoe kunnen mensen je bereiken? LinkedIn.
Hoeveel is genoeg? Sander heeft genoeg en is tevreden. Zoveel mogelijk linkedin volgers, want dat gaat gepaard met meer bereik en hoe sneller je wordt ingehuurd. 
Wat is je favoriete podcast? Zelfspotcast, Jortcast, Mark My Words en eCommerce Cafe natuurlijk.
Wat is je laatst gelezen managementboek? Eigenaarschap van Frans Wijngaarden
Wat is het beste managementboek dat je ooit gelezen hebt? Verkopen voor Dummies, Get Clients Now.
Hoe maken we ecommerce duurzamer? Sander is hier niet heel veel mee bezig. Als hij nu een nieuw bedrijf zou beginnen zou het echter wel duurzaam zijn, want duurzaamheid is de toekomst. 
Hoelang draag jij een spijkerbroek? 5 dagen.
Wie zou jij graag willen horen in mijn podcast? Eugenie Landburg.

Influencer linkedin

Het hele leven van Sander veranderde door Corona

Sander Kuper is eigenaar van SK Online Branding en zaakwaarnemer voor Platform Voor Influencer Marketing. Hij helpt klanten met hun marketing op Linkedin. Hij adviseert partijen over marketing op Linkedin, maar plaatst ook betaalde content op zijn eigen profiel en geschikte andere profielen. Daarnaast houdt Sander zich bezig met branding op bedrijfspagina’s.

Een paar maanden geleden zag het leven van Sander er echter totaal anders uit. Hij was mede-eigenaar en sales manager van online marketing bureau Quebit. Eind maart heeft hij echter zijn aandelen in Quebit verkocht en is hij helemaal voor zichzelf begonnen met SK Online Branding.

Waarom Sander uit Quebit gestapt is? Hij had bedacht waar hij groei ziet. Is dat online marketing? Voor Sander niet. Hij ziet echter wel groei in Linkedin marketing en online branding. Daar is hij dan ook volledig op gaan inzetten. Hij is daardoor niet meer afhankelijk van locaties of andere mensen, wat hem veel meer vrijheid heeft opgeleverd. 

Waarom influencer marketing op LinkedIn?

Waarom zou een webshop eigenaar moeten kiezen voor linkedin? Een webshop wilt natuurlijk veel verkopen. Dit kan op verschillende manieren: de traditionele manier van adverteren, de webshop optimaliseren, etc. Daar ligt veel concurrentie. Als je een alternatieve manier van adverteren kiest is de concurrentie minder hoog. Je kunt het creatiever bekijken en op een andere manier doen. Een voorbeeld van een alternatieve manier van adverteren is influencer marketing op LinkedIn.

LinkedIn staat echt nog in de kinderschoenen, vooral qua influencer marketing. B2B influencer marketing is er bijna nog niet. Waarom niet? Dat is Sander een raadsel. Zakelijke diensten kunnen ook verteld worden door middel van storytelling, dus het is zeker mogelijk. Daarnaast is het werken met influencers nu nog voor een veel lager tarief dan op instagram. Vanaf 300 euro krijg je al een aantal plaatsingen op LinkedIn, daar krijg je op instagram nauwelijks een plaatsing voor. Meestal gebruikt Sander voor deze betaalde content zijn eigen profiel, een ander profiel en zijn eigen platform voor betaalde content. Het is een goede kans om influencer marketing eens uit te proberen.

Influencer linkedin

Over het gebruik van influencer marketing op instagram sprak ik laatst met Suzanne Verhoeven in het eCommerce Cafe. Luister naar de aflevering als je meer wilt weten.

De toekomst van LinkedIn

Hoe ziet de toekomst eruit voor linkedin? Sander hoopt dat er meer met influencer marketing gedaan zal worden. Dat is voor Sander van groot belang, want daar verdient hij natuurlijk zijn brood mee. Het ziet er in ieder geval naar uit dat er veel gaat veranderen op LinkedIn. Er verandert namelijk nu al heel veel. Ze werken bijvoorbeeld aan het algoritme en er werden recentelijk LinkedIn stories geïntroduceerd. Als je echte fans hebt dan gaan die echt wel zitten voor je stories, maar voor Sander werkt het niet. 

Zullen al deze functies blijvend zijn? Daar kan niemand antwoord op geven. LinkedIn gaat namelijk wel heel erg op Instagram lijken nu er ook stories zijn. De favoriete functie van Dries is helaas niet meer beschikbaar, namelijk op evenementen de hele zaak scannen en alle aanwezigen uitnodigen op LinkedIn. Misschien heeft LinkedIn deze functie stopgezet door Corona, maar dat is niet zeker.

In tijden van speciale wetgeving zoals nu met Corona is het wel heel makkelijk dat je op linkedin kan netwerken. Je ziet dat dat veel belangrijker wordt. Het gaat gewoon door als er een pandemie is, en dat hebben mensen ook door. Er wordt meer en meer gebruikgemaakt van LinkedIn. Maar hoe het er over 5 of 10 jaar uitziet? Dat weet niemand. 

“LinkedIn staat nog maar in de kinderschoenen.”

Sander wilt gewoon lekker doorgaan hoe het nu gaat. Hij heeft geen groeiambitie om de markt te veroveren en snel uit te breiden. Hij heeft zijn doelen voor 2020 wat lager gelegd en wilt vooral met leuke mensen werken. En daarna? Sanders toekomstbeeld is niet zo scherp, hij wilt graag flexibel blijven. 

Bedankt Sander

Sander, bedankt voor dit leuke gesprek. Het is interessant om te horen over een alternatieve vorm van marketing en de opkomst van LinkedIn. Ik ben erg benieuwd hoe het zich in de toekomst gaat ontwikkelen.

Volgende gast: Frans Reichardt

Frans Reichardt inspireert, motiveert en helpt organisaties te luisteren naar de klant en de customer experience te verbeteren. Hij doet dit als global speaker en trainer.

Klinkt dit interessant? Abonneer je dan op de podcast, zodat je deze aflevering zeker niet mist. 

Deze podcast kun je luisteren via:

AppleSpotifyGoogleSoundcloudBreakerOvercastPodbeanPocket Cast –  RadioPublicStitcherRSS


Tags

eCommerce, influencer, influencer marketing, Linkedin, Online Marketing, sander kuiper, Webshop


You may also like

Nieuwe BTW regels voor webshops 2021

Nieuwe BTW regels voor webshops 2021
Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe to our newsletter now!