april 7

Top ondernemer over de aan/verkoop van Peeze

Paul van der Hulst noemt zichzelf een onafhankelijk ondernemer

Deze Podcast met deze onafhankelijke ondernemer is nog voor de uitbraak van COVID-19 in Nederland opgenomen. Daarom zaten we nog over heerlijk in een lunchroom in Utrecht voor deze Podcast.

Het gesprek gaat over de aankoop van een van de grootste koffie branderijen van Nederland (Peeze), hoe ervaar je dit als koper.

Maar we hebben het ook weer over de verkoop van de nog vele grotere branderij Peeze. Paul van der Hulst vertelt hoe het voelt om zijn kindje te moeten verkopen. Wat er allemaal bij komt kijken.

Wat voor hulp hij zocht bij de aankoop maar ook weer hulp bij de verkoop. Deze keer hele andere hulp. Allemaal waanzinnige beslissingen om heel van te leren als je naar deze top-ondernemer luistert.

Graag wil ik mijn dank uitspreken aan onze sponsor voor het mede mogelijk maken van deze podcast. Deze podcast met ondernemer Paul van der Hulst wordt mede mogelijk gemaakt door Spotler. E-mail marketing automation speciaal voor webshops. Ga voor meer informatie over de mogelijkheden van Spotler naar spotler.com/ecommerce.

Wie is Paul van der Hulst?

Ik heb Paul leren kennen bij mijn 2e werkgever DEAC. Paul in 1982 zijn carrière begonnen bij deze firma. In 1993 kwam ik bij de club.

Paul was toen Sales Manager. Verantwoordelijk voor de verkoop van hoogwaardige espresso machines. Ik kwam bij DEAC als kwaliteit’s inspecteur en espresso vertegenwoordiger.

In gesprek met onafhankelijk ondernemer Paul van der Hulst

Na zijn avontuur bij DEAC werd Paul in 1997 Directeur bij Peeze koffie. Een grote koffie branderij in Arnhem. Waarna hij hier later directeur eigenaar van werd.

Na de verkoop van de Branderij Peeze noemt Paul zichzelf onafhankelijk ondernemer, is hij investeerder, en is hij You Lukcy Bird begonnen.

You Lucky Bird heeft onlangs de Horecava Innovatie Award 2020 gewonnen met een koffie kopje gemaakt van koffie drap.

Naam: Paul van der Hulst
Woonachtig: Apeldoorn 
Eigenaar: You Lucky Bird

Wat is het leukste wat je afgelopen week hebt gedaan?

Paul heeft gegolft met zijn buurman. Lekker ontspannen. Lekker geluncht en een wijntje gedronken. Paul sport ook nog 5 keer per week.

Na de bekendmaking van mijn Handicap wil Paul heel graag een keer tegen mij golfen 🙂 Die challenge neem ik aan Paul! Na de Corona Crisis gaan wij een keer golfen.

Het gebeurd nog weinig dat mensen zolang bij een werkgever blijven. Tegenwoordig doen we veel meer aan jobhoppen

Paul van der Hulst

Hoe neem je stap na 15 jaar bij DEAC gewerkt te hebben naar Peeze?

Dat ermee te maken dat de toenmalige eigenaar (Ton Collignon), het bedrijf in 1995 aan Paul wilde verkopen vanwege privé omstandigheden.

Paul heeft hier heel lang overna gedacht. Maar altijd als Paul, Ton belde. Dan was hij aan het werk. Zaterdagen, zondagen het maakte niet uit. Ton Collignon was altijd op de zaak aanwezig.

Paul zat in die tijd net met jonge kinderen en was bang hier te veel voor te moeten opgeven. Na lang wikken en wegen besloot Paul om dit nu nog niet te doen. Dit was een moeilijke beslissing want Paul komt uit een ondernemers gezin en wilde heel graag nog een keer zelf gaan ondernemen. Dit is altijd zijn ambitie geweest.

Maar Ton Collignon ging wel opzoek naar een andere opvolger. Dit werd Marcel Hofman. Hij kwam van Douwe Egberts vandaan. Maar Marcel werd Sales Director en Marketing. Marcel & Paul hadden niet de zelfde gedachte. Dit was dus een lastige samenwerking.

Hij was al veel vaker benaderd door Peeze. Maar vond de toenmalige directeur van Peeze een enorme Eikel. Daarom was het er nooit eerder van gekomen.

Maar met de komst van Wirlpool, en Marcel Hofman werd het tijd voor verandering.

Zo kwam hij weer bij Peeze terecht. Bij Peeze heeft Paul eerste de Hotellerie aan de Peeze koffie gekregen. Klanten zoals het Kurhaus, Koninklijke huis, en diverse andere 5 sterren Hotels in Nederland.

Peeze was opzoek naar een huidige opvolging voor het familie bedrijf. Peeze was in tijd al zeer duurzaam bezig. Zij wilde dan ook iemand hebben die het zelfde gedachte goed had als zij.

In 2005 werd Paul directeur. Hij heeft allerlei opleidingen gevolgd. Bedrijfsboekhouding. Hij was in de gelukkige omstandigheid dat hij eerst mocht spelen met het geld van de toenmalige eigenaar.

In 2007 werd Paul ook eigenaar van Branderij Peeze.

Hoe komt zo’n bedrijfs overname tot stand?

Dat gaat niet van vandaag op morgen. Dit was een proces van een jaar of 2. Hij heeft kunnen laten zien dat hij de continuïteit van het bedrijf kon garanderen.

Dan kom je op een punt dat de waarde bepaald moet worden

De waarde bepaling heeft wel geleid tot een wederzijds onbegrip

Paul van der Hulst

Het is natuurlijk logisch dat dit niet zonder slag of stoot gaat en heeft dan ook geleid tot een wederzijds onbegrip.

Want wat is waarde? Voor de een een emotionele waarde en voor de andere slechts een investering.

Paul werd toen door de toenmalige eigenaar op het hart gedrukt om geen overname adviseur in dienst te nemen om de waarde te laten bepalen van Peeze.

Maar Paul is nogal eigenwijs, met die verstandhouding dat als hij een huis koopt ook een makelaar in de hand neemt om hem te laten adviseren.

Een van de beste beslissingen van mijn leven is om een overname adviseur in te schakelen geweest

Paul van der Hulst

Wat kost een overname adviseur?

De overname adviseur heeft dik dik geld gekost maar is het dubbel en dwars waard geweest. Zo’n iemand kost meet dan €100.000,-

De rekening werd achteraf betaald, maar wel met die voorwaarde dat als de deal net door zou gaan er ook geen kosten werden verrekent. No Cure no Pay constructie zeg maar.

Paul wil graag nog even de naam noemen van het bedrijf wat hem in die tijd heeft geholpen. Dit bedrijf is Marktlink.

Ook heeft Marktlink een deal gesloten over de vraagprijs. De lager de overname prijs des te hoger de provisie voor Marktlink.

Gesprekken die gevoerd moesten worden bij een bank werden geregisseerd door deze adviseur. Gesprekken die jijzelf nooit kan voeren met een bank.

Paul had verstand van koffie en een beetje van ondernemen maar van een overname daar heb je echt een adviseur voor nodig hoor, is hem achteraf gebleken.

Gouden tip voor ondernemers

Laat je altijd adviseren als je ergens geen verstand van hebt door specialisten. Jij kan er zelf wel een mening over hebben als ondernemer een specialist is hier dagelijks mee bezig.

Sympathie voor werknemers die zich willen bewijzen met no cure no pay

Waarom zou je iemand moeten aannemen die op voorhand gouden bergen beloofd maar achteraf niks waard blijkt te zijn. Natuurlijk is dit ondernemers risico maar als je dus de ballen hebt om te starten zonder salaris. Dan heb je een streepje voor.

Paul bespreekt in de podcast een jonge onderneemster waarin hij als investeerder in mee gaat. Omdat zij een behoorlijk salaris wil verdienen maar de eerste paar maanden met een stuk minder genoegen neemt, geeft dit meer vertrouwen.

Nu ben je ondernemer en investeerder in duurzame projecten?

In 2017 verkocht Paul 100% van zijn aandelen van Peeze. De reden hiervoor was de aanleiding van een goeie vriend van Paul die Parkinson kreeg.

Leef ik nu? Of ga ik wachten tot ik 65 ben en nog meer heb. Ik ben niet meer maar heb ik nog meer!

Paul van der Hulst
Lid worden eCommerce Cafe

Dit zetten hem tot denken. Parkinson, scheiding, ziekte, faillissementen en diverse zaken is hij over na gaan denken dat hem dit ook kon overkomen.

Hier heeft top ondernemer Paul van der Hulst over nagedacht. Een van de meest lastige dingen in dat hele proces was:

  • Ik ben mister Peeze
  • Zit me hele leven lang in de koffie

Dat was een enorm emotioneel proces. Waar je u tegen zei. Want je verkoopt je kindje.

Voelde je dan net zo als die vorige eigenaar van Peeze? Te emotioneel betrokken?

Nog meer! Want het komt nu in eens heel dicht bij. Op sommige vlakken is Paul te emotioneel.
Bijvoorbeeld: Toen onze kat dood dreigde te gaan zij hij tegen zijn vrouw: regel jij dat maar.

Dus wat heeft Mr Peeze gedaan?

In hele proces voorafgaand heeft hij psychische hulp ingeroepen. Want hij dacht als ik straks de tent heb verkocht, en ik kom niet meer bij Peeze dan kom ik straks in een gat zwart terecht. (dat hoorde hij weleens van andere ondernemers).

Een vriend (ondernemer) van hem verkocht zijn bedrijf en die kreeg achteraf een burnout. Daar zit hij nu al jaren in.

Dus hij heeft een aantal sessies gedaan om te voorkomen dat dit zou gebeuren.

Sinds de verkoop heeft hij zich nog niet verveelt.

Vlak na de verkoop zat hij met allerlei ideeen in zijn hoofd. Hij is bezig geweest met de miljarden plastic koffie bekers die gebruikt worden om daar iets mee te doen.

Hij is bezig geweest met een project om van oude oude autobanden nieuwe riemen en tassen te maken.

Toen kwam hij iemand tegen die maakte van koffiedrab nieuwe bloempotten. Dit vond hij bijzonder gaaf! Hij dacht gaan aan koffie kopjes.

Hij is liever bezig met nieuwe dingen ontwikkelingen, en dat miste hij bij zijn functie bennen Peeze. Gelukkig is hij in omstandigheid aan niks gebonden.

You Lucky Bird

Zo’n 2,5 jaar geleden is Paul met dit concept gestart. Dit jaar (2020) de Horecava Duurzaamheidsprijs gewonnen.

Van de koffiebes die aan een koffiestruik groeit wordt maar 0,2% gebruikt. We onttrekken aan de gebrande variant een extract en dat is in feit ons kopje koffie. De overige 99,8% is een reststroom. In Nederland gooien we ca. 250 miljoen kg koffiedrab weg en dat wordt beschouwd als afval. Met deze reststroom willen we nieuwe producten maken en een halt toeroepen aan de ongebreidelde stort van een grondstof. Dat is niet alleen goed voor onze samenleving maar uiteindelijk ook voor de producenten in Ethiopië.

The Lucky Cup

#theluckycup is dus een koffie kopje gemaakt van koffiedrab. Zo probeert Paul de 250 miljoen kilo koffie afval in iets herbruiksbaars maken.

You Lucky Burd wint Horecava Innovatie Award

Uit de ruim 170 ingezonden innovaties heeft de jury zestien producten en diensten genomineerd na een eerste jury-ronde. In een tweede ronde pitchten de gelukkigen hun producten en diensten bij de jury.

The Lucky Cup werd maandag gelanceerd tijdens de horecabeurs Horecava in de RAI in Amsterdam en wist daar meteen een prijs in de wacht te slepen. The Lucky Cup won de Horecava Innovatie Award in de categorie Concepts & Design.

De jury van deze categorie bestempelt The Lucky Cup als grote winnaar. The Lucky Cup is een zeer doordacht en duurzaam totaal concept. Aan het einde van de keten wordt er een circulaire oplossing geboden voor een enorme berg koffieafval middels een zeer hoogwaardig product dat geheel is doorontwikkeld én aan het begin van de koffieketen wordt er structureel geïnvesteerd in een schoolproject voor kinderen van Ethiopische koffieboeren. “De educatie van de koffieboeren van morgen”, aldus de jury.
Bron: koffiegek.nl

Wat is You Lucky Bird?

Paul kwam voor Peeze regelmatig in Ethiopië, daar pakte ooit een klein meisje zijn hand beet. Dit gebeurde na alle andere kinderen werden weggeslagen met stokken. Paul zelfs tijdens het vertellen van dit verhaal nog steeds zichtbaar ontroerd van dit moment.

Paul van der Hulst zag In Ethiopië hoe hard de koffieboeren moeten werken om hun gezin te onderhouden. ,,Het ziet er niet rooskleurig uit voor de bevolking daar. Mensen zijn arm en hebben te maken met klimaatverandering. Koffiebonen leveren steeds minder op. Boeren worden als een citroen uitgeknepen.

You Lucky Bird haakt daarom aan bij Stichting Chale. Deze organisatie heeft al twintig jaar ervaring met projecten in Ethiopië. De koffiekopjes dragen specifiek bij aan een onderwijsproject in Ethiopië, gericht op kinderen van koffieboeren. “Dit maakt de cirkel rond: van koffieboer via de koffiehandel, de drab en ons kopje weer terug naar Ethiopië. Alleen maar Lucky Birds dus”.

Waarom kiest the Lucky Cup niet voor Bol.com & Amazon?

Paul is persoonlijk benaderd door Bol.com. Om zijn producten daar te gaan verkopen. Hij heeft er voor gekozen dit niet te doen. Omdat hij zich voorlopig richt op de B2B.

Als hij 40 jaar geleden gebeld zou worden dan zou hij gedacht hebben: Pakken wat je pakken kan. Nu heeft hij het geluk dat hij dat niet hoeft te doen. Waardoor hij dus Bol.com en Amazon links kan laten liggen en de focus kan leggen op kwaliteit en niet op prijs.

Toeval bestaat niet of toch wel?

Er had zich een partij gemeld die bleek de grootste koffie importeur van Zweden te zijn. Zij vroegen het alleen recht voor The Lucky Cup. Bestelde er direct 30.000.

Daarna staat zijn zus op een koffiebeurs in Rimini en die spreekt daar iemand van Koninklijk huis van Dubai. Zij willen die Cup gaan gebruiken, waarna hij een paar weken later gebeld wordt door iemand die wil exclusiviteit van the Lucky Cup voor het hele midden Oosten.

Dit komt allemaal per toeval op je pad. Dit had ik op voorhand nooit kunnen bedenken.

Paul van der Hulst

Heb je met the Lucky Cup het gat in de markt gevonden?

Tot op heden is er geen partij die een vergelijkbaar iets vermarkt. Het is een dus een uniek product. De samenstelling is uniek. Maar als je natuurlijk succes hebt kun je er opwachten dat er snel iemand anders komt.

Major Fuck Ups in 20 jaar ondernemen?

Hij heeft weinig fuck ups gemaakt in de tijd bij Peeze. Maar hij heeft ooit een bedrijf gekocht waar hij van dacht dat zij ooit een bedreiging zouden vormen voor Peeze.

Hij nam dit bedrijf over. Maar dit bleek een grote bak met ellende te zijn. Ze waren onbekwaam, langdurige ziektes, te weinig kennis.

Geen professional ingehuurd. Zich te weinig in de materie verdiept. Maar de prijs was goedkoop. Had hij een overname adviseur ingeschakeld en zich er meer in verdiept dan had hij dit bedrijf waarschijnlijk nooit overgenomen.

Heb je in 20 jaar diepte punten meegemaakt?

Jazeker, het allergrootste diepte punt was het overlijden van een collega bij Peeze.

Paul raakt zichtbaar weer geëmotioneerd bij het vertellen van dit verhaal.

Hij had een account manager die woonde in Dronten. Paul werd op een vrijdag avond gebeld door de politie of hij wist van wie een bepaalde auto was. Dit bleek om de auto te gaan van deze account manager.

Er lag namelijk een wagen langs de dijk naar Harderwijk op zijn kant in het water. En er zit niemand in. En er staat Peeze achterop, en u bent toch van Peeze? Was al snel duidelijk dat het ging om een account manager van Peeze.

Maar hij was niet in de auto. Dus Paul heeft zijn vrouw gebeld met de vraag of zij soms wist waar hij was. Nee maar waar is mijn man dan?

Hier kon hij die nacht niet van slapen, de volgende dag zijn ze gaan dreggen, en bleek het lijk gevonden te zijn. Dat dreef een aantal kilometers verder op.

De uitvaart vond plaats in Amersfoort. Daar heeft hij nog een toespraak gehouden. Een paar minuten voor die uitvaart komt er een klant naar Paul toe.

Ingeborg Blok hij weet het nog goed. Maar Paul dacht dat haar relatie met deze accountant manager niet zo goed was. Dat klopt ook zei ze. Maar ik ben hier niet voor hem ik ben hier voor jou.

Dat kwam wel even bij me binnen!

Paul ven der Hulst

Aan de ene kant is het allemaal een hele emotionele periode geweest maar ook een hele heftige periode. Omdat je collega’s moet informeren.

In deze periode hebben we een crisis manager geraadpleegd

Hoe gaan we hier mee om als bedrijf. Hoe moeten we dat communiceren. Ook hier hebben we dus hulp voor ingeroepen.

Er werd dus duidelijk en goed gecommuniceerd. (ik moet gelijk denken aan de Podcast die ik had met Elise van Dijk van de CrisisCentrale).

Het is een situatie waar je niet voor bent opgeleid, waar je geen ervaring mee hebt. Waar je mee keihard wordt geconfronteerd.

Paul van der Hulst

Hoe vervelend ook maar maakt dit stiekem ondernemen ook niet heel erg leuk?

Deze gebeurtenissen kunnen je als mens wel veel rijker maken. Het verkopen van Peeze is dat je het goed hebt afgesloten in financiële zin, maar dat is wat je hebt. Maar belangrijker is het zijn! Diegene die hier nu zit is mede zo geworden dankzij zijn ervaringen als ondernemer.

Wat dat betreft ben ik een rijk persoon!

Paul avn der Hulst

Wat zijn jouw hoogte punten van Paul van der Hulst als ondernemer?

Vorige week kreeg hij te horen dat Booking.com een bestelling heeft geplaatst van 7.000 cups. Hartstikke gaaf.

Vier je dit soort momenten nog?

Ja zeker! Gister heeft Paul nog een flesje Champagne gekocht en samen met vrienden deze open getrokken.

Dingen vieren! Dat moet je vooral doen!

Paul van der Hulst

De hoogte punten die hem persoonlijk geraakt hebben vindt hij veel mooier dan zijn zakelijke hoogte punten. Want daar zijn er heel veel van geweest. Binnenhalen van de Rabobank, Koninklijk huis.

Maar Paul heeft ook een pleeg dochter in Ethiopië. Waarvan hij haar opleiding betaalt, zorgt dat ze te eten krijgt met als doelstelling dat zij de eerste vrouwelijk voorzitter wordt van de koffie federatie in Ethiopië. De eerste die dan ook gasten van uit de hele wereld in het Engels kan ontvangen.

Vaak nam Paul ook collega’s mee naar Ethiopië om te laten zien wat het nu is om wat is om een koffieboer te zijn.

In Ethiopië werden de kinderen weg gemept met stokken

Als ze als westerling dan wel een kwamen kijken op een van die plantage liepen er altijd veel kinderen om ons heen. Maar die werden dan op een gegeven moment dan zelfs weggeslagen met stokken. Dan bleven alleen de eigen kinderen van de plantage nog over.

Paul werd ineens bij de hand gepakt door een meisje van een jaar of 8. Dat emotioneerde Paul als mens. Dit was wel een hoogte punt als mens.

Een gedeelte van de opbrengst van the Lucky Cup gebruikt top ondernemer Paul om kinderen in Ethiopië les te geven en een lunch

Omdat de ouders van deze kinderen geen geld hebben om een school te betalen. Gaat Paul er volgende week heen om een school te openen voor de kinderen van de koffie boeren zodat zij een opleiding krijgen, schoolkleding, en een maaltijd per dag.

The Lucky Cup

Als je 1000 kopjes afneemt dan helpt je eigenlijk een kind voor 1 jaar

Voor elke 1000 kopjes die You Lucky Bird verkoopt kan Paul 1 kind een jaar lang naar school sturen, voeding en kleding geven. Het zijn kinderen die naar de lagere school gaan.

Paul heeft zich hier voor een langere periode aan gecommitteerd. Dit was een soort van vereiste van uit Ethiopië. Hij staat daarom ook persoonlijk garant voor een bepaald bedrag per jaar.

Dat is toch het mooie van ondernemen dat je successen kan delen!

Het is gaaf dat je als ondernemer de successen kan delen in de zin van het steunen van een goed doel. Maar het geeft ook heel veel voldoening. Je moet uit het ondernemerschap voldoening halen.

Je moet uit het ondernemerschap voldoening halen, je moet opzoek gaan naar dingen waar je energie van krijgt, als dit ook nog eens een keer zin in het leven geeft, dan is het in mijn optiek helemaal mooi

Paul van der Hulst

De andere kant is natuurlijk. Als jij een ondernemer bent die dik en dik in de schulden zit, en moet zorgen voor opgroeiende kinderen. Dan doe je dat wel vanuit een andere positie dan dat Paul dit doet.

Als ondernemer realiseert hij zich heel goed dat hij in een luxe positie zit. Daarom wenst hij ook alle ondernemers toe dat ze van uit hun gevoel kunnen ondernemen. In niet van uit een schuld, of een situatie met jong opgroeiende kinderen.

Ik ondernam meer met het hart dan met het hoofd

Paul van der Hulst

Wat doe je over 5 jaar?

De vraag wat doe je over 5 jaar vroeg ik aan Paul terwijl hij genoot van een slok koffie. Over 5 jaar heeft hij het kopjes project verder uitgewerkt.

Paul is dan nog steeds ondernemer. Hij heeft met zichzelf afgesproken dat hij dit traject 7 tot maximaal 10 jaar wil doen. Daarna moet de jongere generatie het overnemen.

Ouderdom gaat natuurlijk een rol spelen. Je krijgt minder energie, je wordt minder scherp. Paul heeft in ieder geval letterlijk en figuurlijk het vermogen om andere ondernemers te helpen.

Onafhankelijk ondernemer Paul wil misschien niet meer full time aan de pak. Maar wil zeker nog bij een aantal zaken betrokken blijven. Ik (Dries de Gelder) haal nog even het voorbeeld aan van Eric van Hall zijn schoonvader die 10 dagen fulltime werkt om daarna 5 dagen volop te genieten van het leven.

Vaste vragen rondje met Pul van der Hulst – Onafhankelijk ondernemer

Hoe kunnen mensen je bereiken? Via You Lucky Bird of via Linkedin.
Hoeveel is genoeg?  Paul is tevreden. Paul heeft al genoeg.
Wat is je favoriete podcast? Die heeft Paul nog niet. Paul verward Podcast met Vloggen. Even voorgesteld aan Lieke van der Plas
Wat is je laatst gelezen management boek? from good to great
Welk boek moet je als ondernemer zeker gelezen hebben? Elon musk
Hoelang bestaat Facebook nog?
Facebook blijft bestaan maar wel in een ander vorm
Hoelang draag jij een spijkerbroek?
een week of 4. Paul draagt alleen maar spijkerbroeken van het merk Kuyichi, omdat deze duurzaam zijn
Wie zou jij graag willen horen in mijn podcast?
Rene Krebber van zakelijkbezorgd.nl

Onwijs bedankt Paul van der Hulst

Ik weet niet hoe het met jullie zit. Maar van dit soort gesprekken raak ik waanzinnig geïnspireerd. Paul daarom onwijs bedankt voor je tijd en je boeiende verhaal.

Dank je Paul van der Hulst

Ik blijf deze onafhankelijk ondernemer volgen met alles wat je doet met You Lucky Bird. Dat je maar waanzinnig veel the Lucky cup’s mag verkopen zodat je heel veel kinderen kunt helpen in Ethiopië.

Lid worden eCommerce Cafe

Deze Podcast kan je luisteren via:

Luisteren kan via: Apple – Spotify – Google – Breaker – Overcast –Podbean – RadioPublic – Stitcher – RSS

Met dank aan Spotler

Tot slot aan het einde van deze podcast nog een dankwoord aan onze sponsor Spotler. E-mail marketing automation speciaal voor webshops. Check spotler.com/ecommerce


Tags

2e leven, Aankoop, Arme landen, DEAC, diepte punt, Dubai, duurzaam, duurzaam ondernemen, Espresso, Ethiopië, export, Faema, fuck ups, goed doel, herbruikbaar, Hulp, Italië, Koffie, Koffie drap, Koffiebranderij, Koninklijk huis, Kurhaus, Major Fuck Ups, Midden oosten, onafhankelijk, ondernemer, Ondernemers, ondernemerschap, opleiding, overname, Paleis Noord-einde, Paul van der Hulst, Peeze, Rene krebber, Start Up, the Lucky Cup, Thomas Overmaat, Ton Collignon, Verkoop, You Lucky Bird


You may also like

Nieuwe BTW regels voor webshops 2021

Nieuwe BTW regels voor webshops 2021
Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe to our newsletter now!