november 26

Ondernemen met de kennis van een topsporter

In deze boeiende aflevering van het eCommerce Cafe zit ik samen met peak performance coach Sanne van Paassen. Deze naam zal jullie wel bekend in de oren klinken. Sanne is voormalig wielrenster die het wereldbekerklassement van 2010/2011 gewonnen heeft. Ondertussen heeft ze een boek uitgebracht ‘Het leven, dat is pas topsport!’ Ook is zij een peak performance coach die je helpt winnen, zonder te verliezen. Voor de rest houd ze ervan om in de natuur te zijn en is ze een echte koffielover. Maak je alvast klaar voor weer een geweldige aflevering van het eCommerce Cafe!

Wie is Sanne van Paassen?

Sanne van Paassen, peak performance coach
  • Naam: Sanne van Paassen
  • Functie: Peak performance coach, auteur
  • Voorheen: Wielrenster en veldrijdster
  • Prestaties: Wereldbekerklassement van 2010/2011 gewonnen, verschillende mountainbike marathons uitgereden.

Shownotes

Sanne van Paassen website
LinkedIn
Het leven, dat is pas topsport!
E-book Meer door minder

Cadeautje

Sanne geeft een gesigneerde kopie van haar boek ‘Het leven, dat is pas topsport!’ aan één van onze luisteraars. Beluister de hele podcast en kom te weten hoe je deze kan winnen!

In gesprek met Sanne van Paassen!

Wat is het leukste wat je afgelopen week hebt gedaan?

Ik heb gisteren wel een heel speciale dag gehad. Want ik wilde al langere tijd kippen hebben. En ik ben een boerendochter en mijn zusje had kippen. Zij had net een nest met jonge kuikentjes. Die waren ondertussen wat ouder en had haar gevraagd of ze die nog had. En ze had die nog. Oké, dan ga ik even kijken of de Welkoop open is en ga ik een hok halen. Of doe je misschien je eigen hok ook weg? Dat deed ze dus niet.

Je hebt geen coach nodig, je bent ge eigen coach.

Toen ik had opgehangen, belde ze me meteen weer op en zei ze. Jawel hoor, neem mijn hok maar over. Dus ik heb gisteren kippen gehaald. Dat is dus wel eigenlijk één van het leukste en sowieso was het een geweldig weekend. Ik ben ook bezig aan een opleiding. Vrijdag en zaterdag waren opleidingsdagen. En dat was wel heel erg tof. Ik ben met familieopstellingen bezig en wij hebben zo een geweldige dag gehad.

Wat zijn de gevolgen van Corona voor jou?

Nou sowieso privé. Ik merk vooral dat de mensen in mijn omgeving in verkramping schieten. Dat merk ik privé. Terwijl ik zelf eigenlijk heel relaxed ben en ik sport graag. Ik ben niet zo sociaal, ik moet helemaal niet naar een kroeg. Dus dat vind ik helemaal niet zo erg dat dat nu minder kan. Ik ben heel graag in de natuur. Hier ben ik gewoon op mijn plek. Wat dat betreft niet. Maar ik merk wel dat een paar mensen gewoon heel zwart wit denken. En dat vind ik zonde. Nou ja iedereen doet het op zijn eigen manier. Maar dan denk ik, ja we kunnen allemaal wel iets flexibeler zijn.

En zakelijk, ja mijn lezingen gaan niet door. Maar dat is natuurlijk heel logisch en dat is prima. Dus eigenlijk zakelijk, er zijn nieuwe klanten op mijn pad gekomen. En ik ga dadelijk club 52 11 lanceren en dat vind ik wel heel vet. Dat is een groep ondernemers die ik ga begeleiden. En dat is eigenlijk met drie verschillende dingen. Een mastermind, daarmee gaan we de kracht van de groep inzetten om elkaar echt te supporteren. Persoonlijke één op één coaching. Dan gaan we met hun persoonlijke ontwikkeling aan de slag. En ik ga andere experten uitnodigen voor masterclasses te geven. Het word een hele waardevolle ervaring.

Je bent een echte winnaar. Maar hoe ben je als je verliest?

Er is een verschil denk ik tussen nu en tijdens mijn sportcarrière. Tijdens mijn sportcarrière was ik heel streng, boos en gefrustreerd. Nu tegenwoordig is het wel vrij relaxed. Want één van mijn motto’s is, “als je jouw eigen spelregels bepaald, win je altijd.” Weet je, het gaat er niet om of je veel geld verdient. Of dat je een hoge omzet haalt of een bepaalde prijs wint. Het was mijn doel om met mijn boek op die nummer 1 plaats te komen met management boek. Als ik daar echt gelukkiger van werd? Neen, ik vind het wel vet maar het is niet zo. Het gaat om de reis er naar toe. Als het nu niet was gelukt, had ik nog steeds genoten van die reis. Daar gaat het om.

Als je jouw eigen spelregels bepaald, win je altijd.

High performance en peak performance, daar geloof ik juist in. Want als je dat iedere dag doen. Dat je liever dood gaat dan dat je verliest. Dan ben je op een gegeven moment figuurlijk rood. Want dan heb je geen energie meer. Als je dat één keer per week doet is dat prima. En dat is waar ik heel erg in geloof. Je mag ergens naartoe werken en alle gas voor geven. Maar daarna moet je ook wel ontspannen en bijtanken. Zoals ik daarstraks zei toen we bij mijn thuis waren. Ik heb het de afgelopen periode iets rustiger aan gedaan. Dat was ook gewoon nodig. Ik wilde weer gewoon bijtanken en die creativiteit te laten stromen. Ik zie veel te veel mensen die altijd maar willen winnen. Een betere manier van werken is om heel selectief naar een doel toe werken. En dan recht op het doel afgaat.

Hoe zorg je als peak performance coach voor een winstgevende routine?

Dat is ook sowieso, dat je tijd neemt om aan die mindset te werken. Dus dat je daarbij stilstaat, dat is heel erg belangrijk. Een winstgevende routine is dat je uiteindelijk, zie het als bij een sporter die in zijn trainingsschema bepaalde integreert. Zodat hij uiteindelijk zijn sport prestatie verbetert. Een winstgevende routine is bij jou, wat je zei. In plaats van dat je denkt, “Oh ik moet nog veel doen om die deadline te halen.” Dat je dan juist even de rust neemt om je batterij op te laden. Zodat je vervolgens kan knallen. In plaats dat je door blijft werken. Voor mij is een winstgevende routine ook een ochtend routine. Wat doe ik in de ochtend?

Wat doe je dan?

Niks. Neen, mijn winstgevende routine in de ochtend. Ja het bestaat uit veel niks doen. Ik ga echt gewoon even zitten schrijven. Ik wil het geen mediteren noemen, ik ga gewoon even zitten met mijn ogen dicht. Even voelen van hoe voel ik me. Wat heb ik vandaag nodig. Hoe ga ik vandaag het verschil maken. Ik heb vanochtend gewandeld, een koude douche. Ik heb een groene bleek selderij sap genomen. Heerlijk! Ja het is niet zo lekker, maar ik weet dat ik dat even nodig heb. Maar ja, ik heb echt gewoon gelezen. Ik heb echt wat tijd voor mezelf genomen. En dat neemt niemand mij meer af vandaag.

Met je eigen passie winnen. Hoe doe je dat?

Hoe doe je dat? Je energie volgen. En dat is het stukje, als je je eigen spelregels bepaald win je altijd. En dat je echt jezelf toestemming geeft om datgene te doen waar je energie van krijgt. Dat zei je net al “Daar krijg ik energie van.” Dus vooral blijven doen. Maar de vraag die ik vaak stel. Hoe kan je het nog meer op jou manier doen? Dus dat je gaat kijken, voor heel veel mensen is dat een ver weg van hun bed show. Hoe kan ik dat alleen maar doen, waar ik energie van krijg? Maar ook wat je nu aan het doen bent. Hoe kan je misschien jouw sausje erover gieten? En uiteindelijk daarmee, als je dat gaat doen en de energie gaat volgen. En ook hebt ervaren als je dat doet, dat je er zelf blij van wordt, je klanten blij van word.

Hoe ga je als peak performance coach om met tegenslag?

Ik ben even meteen aan het nadenken wat mijn laatste tegenslag is. Nou ja, zo ervaar ik ze dus niet. Het zijn leer momenten. Ik heb eigenlijk altijd het gevoel van het komt wel goed. En soms gebeuren dingen omdat ze moeten gebeuren. Ik geloof er ook dat dingen gebeuren met een reden. En het was wel grappig, met onze afspraak. Eigenlijk had ik een dubbele afspraak geplant. Daar kwam ik gisteren avond achter. Daarom dat ik je ook heb geappt “Hoelang duurt het?” En toen zei ik nog tegen mijn vriend, hoe ga ik dat oplossen? Ik heb een dubbele afspraak geplant. En toen appte ik diegene met wie ik ook een afspraak om 10 uur had. Zei die, ja voor mij staat die om 1 uur in de agenda. Oh, opgelost.

En dat vond ik dus supermooi dat het zo op zijn plaats valt. En dat is denk ik ook van het komt heel vaak goed. Wat kan je ervan leren. Wat ga je ervan meenemen. Dus zorg ervoor dat je niet in de shit blijft zitten. Maar je eventjes als een helikopter boven gaat hangen.

Ontdek wat de basis is voor meer succes. Vanuit peak performance perspectief.

Ik kom uit de duursport. Dan heb je een heel goede basis conditie nodig om dat te kunnen doen. En dat zie ik heel veel gebeuren in het dagelijkse leven. Allemaal aan het rennen en peaken peaken peaken. Maar die basis vergeten we. En die basis is, waar we het daarstraks al over hadden. Een hoog energie niveau is de basis tot succes. Je kan energie goed tanken. Goed slapen, ontspannen en gezond eten. Maar ook mentaal energie tanken. Dus echt kappen met datgene te blijven doen wat je energie kost. Of om aan die mensen te blijven hangen die je energie kosten.

En om bewust in die state of mind te komen. Jezelf daar toestemming voor te geven om eigenlijk vanuit die goede energie in het leven te staan. Dat is belangrijk.

Wat is jouw doel als peak performance coach?

Nou ja een combinatie. Ik geloof erin als ik gelukkig ben dat ik andere mensen gelukkiger kan maken. Dus klinkt wel een soort van egoïstisch. Maar het is juist als ondernemer super belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt. Dat ik mijn leven kan leven aan mijn rand voorwaarden. En als ik dat doe, kan ik het meegeven in mijn business. Maar als je het business wise gaat kijken. Wat voor mij het doel is als ondernemer. Ik wil gewoon dat het een way of life word. Het stukje, die peak performance waar we het over hebben. Dat je het luisteren naar je gevoel, nog meer kan integreren in je business en leven. Dat is echt mijn missie om te doen.

En wat is je doelstelling voor 2026?

Wij zitten hier in de bossen. Sterker nog, ik heb mijn eigen bos. Zijn we langs gereden. Dus ik heb mijn eigen bos. Ik ben bezig met vergunning traject. En dan wil ik daar mijn eigen opleidingsinstituut hebben.

Is dat het geheime project waar je mee bezig bent?

Ja dat doe ik nu eenmaal in iemand anders zijn podcast en niet in mijn eigen podcast. Neen, ik ben al met de gemeente bezig. Het is supervet. Ik wil een eigen opleidingsinstituut, een eigen plek in het bos waar mensen kunnen komen. Weet je, eigenlijk gaat het erom met die basis. Terug naar jezelf gaan. Of een huisje van heel veel glas. Dan hoef je niet buiten te zitten om dat gevoel te hebben. Maar eigenlijk gaat alles om terug te komen naar jezelf. Terug komen naar de natuur. Voel waarom je leeft. En ik denk dat we allemaal veel te ver weg staan van de natuur. En ik blijf toch dat boerenmeisje die gewoon graag buiten wil zijn. Anders zaten we natuurlijk ook niet hier.

Vast vragen rondje.

Hoe nemen mensen contact met je op?


LinkedIn
Website

Hoeveel is genoeg?


Dat ik gewoon dankbaar ben voor wat ik mag doen. En dat ik geniet van de dag. Dat is eigenlijk het aller belangrijkste. Dat ik geloof dat dat de basis is voor alles wat je meer mag gaan creëren.

Wat is jouw favoriete podcast?


Als ik heel eerlijk ben op dit moment. Omdat mijn boek is op 1 juli uitgekomen en dat is voor mij echt een piekmoment geweest. Daarna had ik een soort van informatie stop. Ik wilde zelf niet meer schrijven maar ik wilde ook niet andere boeken lezen. En het begint nu een beetje beter te komen. Maar ik heb nog geen favoriete podcast op dit moment.

Wat is jouw laatst gelezen management boek?

De laatste boeken die ik heb gelezen gaan over de familie opstellingen, omdat ik daar nu mee bezig ben.

Wat is het beste gelezen management boek ooit?

Think and grow rich van Napoleon Hill

Hoe maken we met zijn allen ecommerce een beetje duurzamer?

Daar had ik het gisteren toevallig nog over met een vriend van mij. Hij had op Amazon drie pakketjes besteld. En ze komen drie dagen achter elkaar. En hij zegt, hier zitten ze echt niet duurzaam. Ik zou vooral willen voor de grotere bedrijven waarbij verschillende pakketjes of verschillende leveranciers of verschillende drop shipments. Dat je gewoon kan aangeven, heeft het haast. Want ze doen allemaal. Gisteren stond CoolBlue bij mij aan de deur. Mijn vriend had op 10 uur iets besteld en op zondag kwamen ze het brengen. Ja, dat had voor ons niet gehoeven. Laat die man maar gewoon op zondag lekker vrij zijn.Omdat hun binnen de 24 uur willen leveren. Dat vind ik echt niet duurzaam.

Hoelang draag je een spijkerbroek voor die de was in gaat?

Dat is ook wel duurzaamheid. Best lang denk ik. Drie of vier keer.

Wie zou mijn volgende gast moeten zijn?

Dat is een mooie vraag. Sabine Vanderhulst.

Relevante gesprekken.

Vliegende team building met Yellow Wings.
Overleven in ciris tijd.
Fuck up coach die vertelt over zijn faillissement

Abonneer je op ons youtube en soundcloud kanaal!

Wil je geen enkel aflevering missen? Ga dan naar YouTube of Soundcloud en abonneer je op het eCommerce Cafe en zet je notificaties aan zodat je geen enkele aflevering mist!
YouTube Kanaal.
Soundcloud.


Tags

coach, coaching, cyclocross, Dries de Gelder, eCommerce, eCommerce Ondernemers, Het leven dat is pas topsport, mindset, peak, peak performance, performance, Sanne van Paassen, veldrijden, wielrennen, winnen


You may also like

Nieuwe BTW regels voor webshops 2021

Nieuwe BTW regels voor webshops 2021
Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe to our newsletter now!