januari 13

Mr Wheelson met Bas Oude Luttikhuis

Vandaag ontmoette ik Bas Oude Luttikhuis van Mr. Wheelson in Enschede. Na een treinreis vanuit Den Haag. Stond Bas mij al op te wachten op de taxistand plaats.

Na het instappen vroeg ik hem direct of klopte dat ik daarjuist met de trein langs zijn geboorte plek was gereden. Want op zijn linkedin profiel kun je lezen dat hij is geboren tussen een garage en een tankstation in.

Ik bleek juist te zijn. Vol trots liet Bas zien waar hij geboren was. Het woonhuis, tankstation en garage staan er nog steeds. Er bleek vroeger ook nog iets van een cafe onder gezeten te hebben.

Later eenmaal aangekomen op het kantoor, vertelde hij nog even aan zijn broer (eigenaar ikwilvanmijnautoaf.nl) waar we net waren langs gereden. Ze wisten beide nog maar waarschijnlijk blind de weg in de kelder. Inmiddels zit er een BWM dealer in het pand als ik me niet vergis.

Na een overheerlijke lunch moest het er maar van gaan komen. We namen plaats in de kamer van zijn broer (ikwilvanmijnautoaf.nl) Een prachtig kantoor met 2 mooie witte zetels. Dit leek ons wel een mooie plek om de podcast te gaan opnemen.

Wie is Bas Oude Luttikhuis?

Naam: Bas Oude Luttikhuis
Woonachtig: Enschede, Vriendin, 2 zoontjes
Eigenaar: Mr Wheelson (co Founder)
WebshopMr wheelson.nl
eCommerce Platvorm: Zelf ontwikkeld (mede eigenaar)
eMail Marketing tool: Mailchimp
Payment provider: Tikkie
Hostingprovider: Onbekend
Bezorger: Zelf
KeurmerkKlantenvertellen Cijfer9,7 (nog een paar andere)
Verkoopkanalen: Alleen voor alsnog via eigen webshop.

Podcast over Mr Wheelson met Bas Oude Luttikhuis

Na een overheerlijke lunch aangeboden door Bas. (Nog bedankt hiervoor Bas) Eerst nog even een kleine proef opname en dan kunnen we beginnen met de podcast.

Wie Bas is en welke software Mr Wheelson gebruikt staat hier boven. Bas verteld in dit gesprek nog een keer over zijn geboorte plek. Je kan dus wel zeggen dat de auto branche er met de paplepel is ingegooid. Logisch als je ouders een auto bedrijf hebben en je geboren bent tussen een garage en een tankstation.

Bas is geboren in Enschede

Maar opgegroeid in een klein dorpje vlakbij Enschede. Hier heeft hij vanaf zijn 4e gewoond. Maar de grote stad bleef altijd lonken. Zodra hij zijn eerste autootje had, een Fiat 500. Merkte hij dat hij wel weer terug zou willen naar het grote Enschede.

Een echte liefhebber van Italiaanse auto’s

Ik had mijn huiswerk goed gedaan, en wist dat Bas nog altijd een droom heeft om een Ferrari F40 te bemachtigen, en dat hij vroeger altijd naar Italia Zandvoort ging (bestaat nog steeds(pas op site niet beveiligt)). Bas vertelde hierin direct alles over zijn kleine autootje de Fiat 500.

Fiat 500 Bas Oude Luttikhuis
Bas Oude Luttikhuis met zijn 1e auto, een Fiatje 500

Hoe hij deze als jonge jongen moest verkopen van zijn vader. Met pijn in zijn hart verkocht Bas zijn autootje en met de opbrengst werd het bier gefinancierd tijdens zijn studie in Venlo. Later heeft hij dit autootje weer terug kunnen kopen. Hij kwam deze tegen op Instagram met reclame erop.

10 – 10 – 10

Ik had ergens gelezen dat Bas het leuk vindt om veel nieuwe dingen te doen. Hij vind een bedrijf laten groeien leuk en daarna wordt het saai. Hij heeft 10 jaar een dealerbedrijf gehad, 10 jaar gewerkt bij zijn broer van ikwilvanmijnautoaf.nl en nu wil hij 10 jaar vol gas gaan geven met Mr Wheelson.

Als doelstelling het auto landschap veranderen

Bas heeft als doelstelling om het auto landschap te veranderen. De traditionele auto bedrijven waar klanten langskomen, kopje koffie drinken, inruilprijs onderhandelen en een andere auto kopen sterft langzaam aan uit.

Toch maakt Bas een vergelijking dat er nog steeds mensen naar reisbureau’s gaan. Dus er zullen altijd mensen zijn die bij de traditionele autobedrijven blijven kopen.

Maar hijs wil dus dit landschap veranderen. Met ikwilvanmijnautoaf.nl heeft hij hier een een begin mee gemaakt, en met Mr Wheelson de volgende stap gezet.

Wat is het leukste dat je afgelopen week hebt gedaan of meegemaakt?

Bas ging gelijk recht opzitten en begon te vertellen over een artikel in de krant. Dit zorgde voor dusdanig veel aanvragen dat hij afgelopen weekend zich de blubber heeft moeten werken om alles en iedereen te beantwoorden. Met liefde natuurlijk.

Wanneer wist Bas Oude Luttikhuis wanneer hij ondernemer wilde worden?

Dat wist hij eigenlijk al vanaf kinds af aan. En is dus ook nooit een moeilijke beslissing geweest. Hij is er zeg maar een soort van ingerold. Hij vind het ook leuk om andere ondernemers te helpen.

Bas Oude Luttikhuis voor een prachtige auto vertelt in het eCommerce Café alles over Mr Wheelson.

Wat is de doelstelling voor Mr Wheelson?

World Domination riep Bas volmondig, maar dit was een soort van grapje. Maar natuurlijk zijn de ambities groot. Maar hij wil een schaal bedrijf neerzetten waar ze niet alleen auto’s kunnen gaan verhandelen maar alles met wielen. Misschien zelf wel scootmobiels.

Mr Wheelson in 3 minuten

Bij Mr Wheelson kan je een auto uitzoeken die in het buitenland wordt aangeboden. Deze auto’s zijn vaak goedkoper, betere motor en meer optie’s. Dus meer voor minder.

Als jij als koper een auto hebt gevonden via hun platvorm, dan gaat ze deze controleren op 150 punten. Is deze auto ok bevonden door Mr Wheelson, dan komen ze bij je terug en moet je een aanbetaling doen van 10%. Dan gaan zij de auto voor je importeren en komen deze thuis bij je thuis afleveren.

Na betaling via een tikkie is de auto van jou, en heb jij een schitterende gebruikte auto voor de deur staan waar je de buren mee jaloers kan maken.

Hoe lang duurde het voor de eerste bestelling binnen kwam?

De eerste aanvragen kwamen al vrij snel na de lancering binnen. De eerst daadwerkelijke bestelling heeft zo’n anderhalve week op zich laten wachten. Daarna kwamen er al snel meer.

Er was wel iets aan de hand. Iets wat ze Bas niet verwacht had maar zijn partner Han wel. Er werden voornamelijk duurdere auto’s online besteld. In de korte periode van Mr Wheelson heeft hij meer auto boven de €100.000 (nieuwprijs waarschijnlijk) verkocht dan in zijn hele auto carrière ervoor.

Bas oude Luttikhuis voor een prachtige auto vertelt in het eCommerce Café alles over Mr Wheelson.

Wie zijn de klanten van Mr Wheelson?

De avatars van Mr Wheelson zijn. (Avatars zijn vaker besproken in de podcast van het eCommerce Café. Luister hiervoor de podcast terug met Remco Verwaijen en die met Dick de Zwart)
1. Jonge ondernemer voornamelijk mannen van 25 t/m 35. Die een goeie auto voor het gezin willen hebben maar ook wel met een beetje allure. Zij durven dit avontuur wel aan. Vaak wel volledig gefinancierd.
2. Wat oudere ondernemers die iets meer te besteden hebben en een leuke auto willen voor de uitstraling.
3. Vrouwelijk ondernemers zij willen heel graag geld besparen door een buitenlandse auto te kopen, maar ze durfen nog niet helemaal zo maar een auto online te kopen. Zij hebben dan ook iets meer aandacht nodig.

Welke marketing kanalen gebruikt Mr Wheelson?

Bas maakt duidelijk dat hij in het begin een fout heeft gemaakt door te snel te veel media in te zetten waardoor hij niet alle aanvragen kon verwerken.

Het Advies van Bas is dan ook eerst te zorgen dat de achterkant staat en deze de aanvragen kan verwerken.

Naast Google Adwords haalt Mr Wheelson momenteel de meeste traffic via social media. Zijn eerste Avatar de jonge ondernemer vind zijn weg via Facebook en de andere 2 avatars via Linkedin.

Wat vindt Bas eigenlijk van het snelheidslimiet van 130km terug naar 100 km per uur?

Eigenlijk een lachertje. Maar hij heeft er ook een heel dubbel gevoel bij. Aan de ene kant de klanten die graag keihard willen rijden met hun nieuwe bolide. Daarbij kan hij keihard knallen in Duitsland waar hij letterlijk 600m vandaan woont, en 300 km per kan en mag rijden.

Zelf rijd hij het liefst in zijn oude Fiatje 500 uit 1972 lekker met 40 km per uur door de stad.

Maar aan de andere kant zijn daar de elektrische auto’s en die maken het allemaal al ietsje schoner. Hij vind het belachelijk dat er nog steeds nieuwe auto’s op de markt komen die niet Hybride zijn. Dit is pas echt onacceptabel.

Wat is de grootste fout die je gemaakt hebt als ondernemer?

Jammer genoeg kreeg ik niet echt een antwoord op deze vraag. Wel een leuke anekdote over een YouTube reclame filmpje van Ikwilvanmijnautoaf.nl (luister naar de podcast voor deze anekdote).

Toch had hij wel weer een herhaalde boodschap. Deze was dat je niet moet beginnen met marketing en de pers te benaderen als je de orders aan de achterkant nog niet aankan.

Ik denk dat ze de aanvragen in het begin stadion niet aankonden bij Mr Wheelson. Maar is pure speculatie.

Hoe ziet het traditionele dealer bedrijf eruit in de toekomst?

Waarschijnlijk zal de markt flink worden uitgedund, er zullen altijd dealer bedrijven blijven bestaan net zoals reisbureaus. Als zij willen blijven bestaan zullen ze wel anders moeten gaan denken.

De Gouden ondernemers tip van Bas

Het werd even stil. Maar lezen, heel veel boeken lezen, mensen ontmoeten, zoals in het eCommerce Café. Leer van andere ondernemers, leer van hun fouten, leer van hun kennis, maar lees vooral veel boeken.

Probeer elke dag minimaal 1 uur te lezen in een boek dat jou of je bedrijf kan laten groeien.

Vaste vragen rondje met Bas Oude Luttikhuis – Mr Wheelson

Hoe kunnen mensen je bereiken? Via linkedin, of via Google en de naam Bas Oude Luttikhuis er zijn er maar 2 van. Je mag Bas benaderen voor nieuwe ideeën 💡 en voor allerlei ondernemersvragen.
Hoeveel is genoeg?
Ook hier weer een saai antwoord. Hij is gelukkig en vind wat hij doet heel leuk. Wil dit 10 jaar doen en daarna weer iets 10 jaar.
Wat is je favoriete podcast? Luistert met enige regelmaat naar BNR (Patrol heads Carlo & Bas)
Wat is je laatst gelezen management boek? Scaling up (Verne Harnish) Na de Lean Start up. Hou continue je strategische doelen voor het oog.
Welk boek moet je als ondernemer zeker gelezen hebben? From good to great van Scott Brouwer
Amazon een kans of bedreiging?
Amazon is zeker een kans. Wees de eerste die er bij als je kan!
Hoelang draag jij een spijkerbroek?
2 a 3 dagen maar s’avonds thuis trekt Bas ze gelijk weer uit.
Wie zou jij graag willen horen in mijn podcast?
Hier wilde Bas graag even over nadenken. 2 uur later kreeg ik deze 2 namen via Whatsapp: Henk Jan Koershuis van Sportvoedingwebshop.com en Korné Pot van Libero Aankoop, Hulp-in-huis BV

Boek Scaling Up! Bas Oude Luttikhuis raad deze iedere ondernemer aan.
Scaling Up “de groei formule”

Onwijs bedankt Bas voor deze Podcast

Beste Bas onwijs bedankt voor dit geweldige gesprek en de overheerlijke lunch, voor het oppikken van het station en weer terugafzetten bij het station van Enschede.

Ik heb er veel van geleerd. Ik adviseer dan ook iedereen om de podcast te luisteren of te bekijken.

Luisteren kan via: Apple – Spotify – Google – Breaker – Overcast –Podbean – RadioPublic – Stitcher – RSS


Tags

10-10-10, 130 km - 100 km, Amazon, Auto, Auto landschap, Avatar, Bas Oude Luttikhuis, Boeken, Doelstelling, eCommerce, Enschede, Ferrari F40, Fiat 500, Italiaanse Auto, Kansen, Klantenvertellen, Mailchimp, Management, Management boeken, Mr Wheeslon, Ondernemen, Scaling Up, Start Up, Tikkie, traditionele auto dealer, trein


You may also like

Nieuwe BTW regels voor webshops 2021

Nieuwe BTW regels voor webshops 2021
Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe to our newsletter now!