april 8

Hoe doe je concurrentenonderzoek op een slimme manier?

0  comments

Om in eCommerce te winnen moet je de concurrenten kennen. En weten wat zij doen om hoger te ranken, welke landen ze viseren, welke marketing strategie gebruiken ze en noem maar op. Om hier achter te komen moet je een concurrentenonderzoek doen. Op deze manier kom je hun krachten en zwaktes te weten en kan jij deze informatie gebruiken om aan de top te komen.

Wanneer je begint te verkopen via een webshop of marktplaatsen zie je al snel dat er ontelbaar veel concurrenten zijn in de niche die je gekozen hebt. In de meeste gevallen is dit zo, tenzij je een unieke niche hebt gevonden waar niet veel spelers in aanwezig zijn. Maar laten we ons focussen op niches waar wel veel concurrentie is.

In deze blog leggen wij uit wat een concurrentenonderzoek is en hoe je deze op een slimme manier aanpakt. De verschillende types van concurrentenonderzoek wordt uitgelegd en welke tools je kan gebruiken voor je concurrentenonderzoek.

Wil je de hele blog lezen, maak je dan zeker lid van de eCommerce Café community. Het basislidmaatschap is volledig gratis!

eCommerce Café community

In onze besloten community kan je in contact komen met andere leden die kennis hebben over eCommerce. Hier kan je al jou vragen stellen, zodat je niet eindeloos moet Googlen om een passend antwoord te vinden. Daarnaast krijg je ook toegang tot de dagelijkse blogs en nog veel meer. Aarzel niet om jezelf lid te maken en geniet van al de voordelen die het met zich meebrengt! Dat zijn onder meer dagelijkse blogs, wekelijkse podcast en een bruisende en groeiende community met eCommerce ondernemers die klaar staan om jou te ondersteunen.

Klik hier om lid te worden van het eCommerce Cafe.
Ben je al lid? Klik dan hier voor het volledige artikel!


Tags


You may also like

Nieuwe BTW regels voor webshops 2021

Nieuwe BTW regels voor webshops 2021
Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe to our newsletter now!