december 19

Guido Hoffman van Lease Bewust

In deze podcast gaat Dries de Gelder in gesprek met Guido Hoffman. Dries wil wel eens weten wanneer ga je een auto leasen? Wanneer ga je van privé naar zakelijk. Normaal vraag je advies aan je boekhouder. Maar wat vindt een Lease specialist hier nu van.

Maar wie hebben we aan tafel?

Guido is zijn carrière begonnen bij Renault in 1988 – Dus ruim 30 jaar ervaring. In 1993 ging Guido naar Auto Lease Mondt – Daar hebben Dries de Gelder en Guido Hoffman elkaar leren kennen.

Guido Hoffman Lease Bewust
Met Lease Bewust verbindt Guido bedrijven en leasemaatschappijen met elkaar

Na het avontuur bij Auto Lease Mondt werd Guido een ondernemer en begon zijn eigen autoleasemaatschappij, IJssellease genaamd. IJssellease verkocht Guido Hoffman 7 jaar later. In 2012 is hij LeaseBewust begonnen waar hij nu al weer een aantal jaren bedrijven en leasemaatschappijen met elkaar verbindt.

Guido Hoffman is ook actief voor het goede doel

Eén keer per jaar fiets Guido voor het goede doel van Italië naar Nederland, kijk eens op https://www.tourforlife.nl/guido-hoffman-het-vervolg-2 . Oók is hij voorzitter van de de business club van het Leontienhuis. Het Leontienhuis is een inloophuis voor mensen met een eetstoornis én hun naasten. Het Leontienhuis wil mensen met een eetstoornis motiveren, coachen en begeleiden in de strijd tegen de eetstoornis. Het lidmaatschap van de Club van 100 wordt gebruikt om het huis te kunnen laten draaien. Het Leontienhuis is qua inkomsten volledig afhankelijk van fondsenwerving.

Openlijk verteld hij over de verkoop van Ijssellease. Zijn kindje. 

Als een ondernemer veilig het land door wil rijden zijn er 3 mogelijkheden: Financial Lease – Prive Lease – Operational Lease

Financial Lease

Financial lease kan is een mooi woord voor een zakelijke lening voor een bedrijfs object!

Operational Lease

Operationale Lease is een niets meer of minder dan de auto voor langere termijn huren. Wij bieden ook oplossingen voor startende ondernemers. Operationele is vaak voordeliger dan zelf de auto aanschaffen! Dit komt door de expertise bij de lease maatschappijen, op het gebied van inkoop, schade, onderhoud, reparatie en vervanging van banden.

Prive lease

Is een goede oplossing als je niet al te veel zakelijke kilometers rijdt en of als je geen bijteling wilt hebben. Een privé lease aanbieding is vaak de voordeligste optie en je kunt 0,19 ct per kilometer declareren aan het bedrijf!

Belachelijk lage vergoeding. Is al zolang wij het weten €0,19 de km. Inmiddels is dit dus zwaar achterhaald. Kom op Den Haag pak dit is aan.

Prive lease of toch kopen? Advies is eigenlijk heel simpel. Nieuwe auto bijna altijd leasen!! Gebruikte auto altijd kopen!

Actie modellen bij Privé lease zijn altijd goedkoper. Besef wel dat als je een hypotheek nog moet afsluiten dit erg nadelig kan uitpakken. 

Young Timers: Interessante oplossing – Je kan wel pech hebben met zo’n auto van 15 jaar.  Maar als je een goeie hebt dan heb je wel een auto met een smoel. Auto’s van tegenwoordig smoelen toch veel minder? Lijken steeds meer op elkaar.

Vergeet de BTW heffing niet op een Youngtimer. Dit is ongeveer 1,5%

Als je gaat groeien met je onderneming en je krijgt personeel met een auto. Bekijk goed wat de plannen zijn met deze nieuwe aanwinst. Durf je niet goed en wil je het eerst een jaar proberen. Huur dan een auto of koop een wat goedkopere. Als er eenmaal meer vertrouwen in deze werknemer is kan je altijd nog gaan leasen en een nieuwe laten uitzoeken. Het is toch een stukje gereedschap.

Voor kapitaal krachtige bedrijven is het ook zeker interessant om de auto’s te leasen! Je bespaart immers op personeelskosten.  De klant kan de auto zelf financieren via de leasemaatschappij, maar maken wel gebruik van de overige specilatiteien van de leasemaatschappij.

Indien er bij een bedrijf 30 auto’s of meer rijden is er ongeveer 1 werknemer nodig om het wagenpark in goede banen te leiden. Dit is uiteraard afhankelijk van de automatisering waar mee wordt gewerkt. 

Bespaar geld door je wagenpark uit handen te geven. 

Guido Hoffman

Elektrisch rijden is het toch nog niet helemaal. Openbaar opladen is nog steeds wel een probleem in kleinere dorpen. Indien je iedere dag dezelfde afstand van A naar B rijdt is elektrisch rijden de ideale oplossing. Rij je zakelijk meer dan 400 km per dag dan moet je wel extra tijd in plannen.

Elektrisch rijden wordt dat het wel? Toch maar even wachten op waterstof?
Auto op waterstof de toekomst?

Is het wel de toekomst, of toch op waterstof. Deze kan je wel met 2 minuten vol gooien. 

Guido heeft een duidelijke mening over de maatregel van 130km p/u terug naar 100 km p/u. We zijn in Nederland zo netjes. Terwijl wij lekker bezig zijn varen ze oude roestige schepen in Bangladesh zo het strand op laten de olie en de diesel zo terug de zee in lopen en lassen ze in een korte broek de boot uiteen.

Hierboven staat een korte samenvatting van wat we allemaal hebben besproken. Heb je nog vragen voor Guido Hoffman? Ga dan naar zijn website https://leasebewust.nl.


Tags

Auto, Bestickering, BTW Heffing, Club van 100, Financial Lease, Gebruikte auto, Leasing, Leontienhuis, Ondernemen, Operational Lease, Prive Lease, Reclame, Young timers


You may also like

Nieuwe BTW regels voor webshops 2021

Nieuwe BTW regels voor webshops 2021
Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe to our newsletter now!