januari 20

eCommerce ondernemer of Vegan Activist

eCommerce ondernemer Rick Scholtes vertelt over Vega Vriend

In een zoektocht op Linkedin naar eCommerce ondernemers met een webshop kwam ik op het profiel terecht van Rick Scholtes. Ik wilde direct meer weten. Want wie heeft er nu een webwinkel in Veganistisch voedsel voor dieren? Nou Rick dus. Na een kort telefoontje voelde ik al snel een klik.

Rick Scholtes van VegaVriend

Wie is Rick Scholtes

Naam: Rick Scholtes
Woonachtig: Hilversum Geboren: Noord-Scharwoude
Eigenaar: Vega Vriend (webshop)- Green Pets (groothandel)
Werkzaam (neven functies): De Wolfskamer – Kynologisch instructeur / Nibe BV Adiviseur duurzaam bouwen
WebshopVegavriend.nl
Linkedin: https://www.linkedin.com/in/rickscholtes/
Twitter: https://twitter.com/rickscholtes (laatste bericht 2015)
Facebook: https://www.facebook.com/rick.scholtes.3
Commerce Platvorm: Mijnwebwinkel
eMail Marketing tool: Mijnwebwinkel
Payment provider: Mollie Achteraf: Klarna
Hostingprovider: Mijnwebwinkel
Bezorger: PostNL
KeurmerkMisschien later Cijfer: NNB
Verkoopkanalen: Alleen voor alsnog via eigen webshop.

Wat is het leukste wat je afgelopen week hebt gedaan?

Rick moest even denken, want eigenlijk vindt hij alles wel heel leuk. Maar afgelopen zaterdag was er weer een nieuwe puppy klas begonnen. Allemaal nieuwe mensen en nieuwe honden die hij mag gaan trainen.

Hier krijgt hij veel energie van. Deze neemt Rick niet per definitie mee in zijn werk als webshop eigenaar van VeGA Vriend.

eCommerce ondernemer Rick Scholtes samen met zijn 3 potige hond.

Hoe kwam je op het idee van Vega Vriend?

Op facebook beheert Rick een groep voor vegan dierenvoedsel. In deze groep werd Vega Vriend te koop aangeboden. Na wat overleg thuis met zijn vriendin Janneke was hij 2 maanden later eigenaar van deze webshop.

Rick heeft de webshop overgenomen om Vagan Food voor honden en katten nog meer aan de man te brengen.

Tijdens dit gesprek hebben we het ook nog gehad over de Podcast met Sander Scholten van webshopovername.nl. Deze heeft Rick ook even beluistert.

Naast deze vond hij de podcast met Elmi van Cheap Outdoor ook heel leuk om naar te luisteren. Deze 2 ondernemers hebben misschien ook wel een paar raak vlakken.

Hoe heb je de start gefinancierd?

Hij en zijn vriendin hebben wat geld bij elkaar geraapt. Misschien zo’n €7.500,-. De webwinkel gekocht en de bijborende voorraad mee overgenomen.

Thuis in de kelder hadden ze nog wel wat ruimte voor de voorraad, en de verzenddozen pasten wel in de meterkast.

Wat waren de eerste hindernissen?

Eigenlijk was het een beetje schrikken. Want ineens ben je eigenaar van een webwinkel, en dan komen er een week lang geen bestellingen binnen. Dat was wel even schrikken. Gelukkig kwamen er een week later 2 bestellingen en dit bleef maar groeien.

Wat was het diepste punt als ondernemer?

Die was er eigenlijk niet. Behalve na 2 jaa werd thuis te klein en huurde Rick een ruimte in Hilversum. Maar deze vond hij maar vies en smerig en koud. Maar wel ruim genoeg. Inmiddels is hij naar Soest verhuist, de ruimte is iets kleiner maar past wel beter bij Vega Vriend.

Het is er schoon en makkelijk aan te rijden. Nog een groot voordeel van de de ruimte in Soest is dat er 400 meter verder een PostNL depot zit. Hier brengt hij nu elke dag zijn bestellingen met de aanhangwagen naar toe. Soms moet hij 2 ritjes doen.

Ooit gedacht om de handdoek in de ring te gooien?

Tot nu toe loopt het allemaal vlekkeloos. Wel in de eerste week toen er geen bestellingen binnen kwamen, was er enige twijfel. Verder nooit een reden voor geweest.

eCommerce ondernemer Rick Scholtes van Vega vriend

Wat zijn de doelstellingen voor 2020?

Rick wil uit zijn bubbel komen in 2020. Normaal ging Rick altijd met zijn producten naar beurzen en evenementen. Maar nu wil hij online meer van zich laten spreken.

Facebook advertenties is het eerst waar hij zich op wil focussen. Hier heeft Rick nog nooit iets meegedaan.

Vega Vriend is ook nog niet te koop op Bol.com of op Amazon. Ik denk persoonlijk dat daar meer kansen voor hem liggen dan bij Facebook advertenties.

Maar misschien gaat hij hier wel wat mee doen. Ook na het interview hebben we hier nog even over doorgepraat en heb ik wat zaken met hem besproken die hem op weg kunnen helpen.

Hoe ziet Vega Vriend er over 5 jaar uit?

Waarschijnlijk in een iets grotere locatie en met nog meer producten voor de kat. Want die zijn er naar zijn mening nog te weinig.

Hopelijk kan Rick dan een nog groter stament maken met Vegan Voedsel dan hij nu al doet.

Rick Scholtes van Vega Vriend
Als eCommerce ondernemer moet je er soms even op uit

Wel eens gedacht aan e-fulfilment?

Aangezien zijn ruimte continue te klein zijn en zijn voorraad als maar groter wordt. Leek het mij misschien handig als hij voor een e-fulfilment oplossing zou gaan. (Inmiddels is er contact tussen Xander en Rick en kan je ook luisteren naar het verhaal van eWarehousing)

Aangezien deze oplossing schaalbaar is en heel weinig tijd kost. Kan hij deze tijd samen met zijn werkneemster alle tijd aan facebook en Instagram geven, of Bol.com.

Wat hem tegenhoud hierin is dat hij de voorraad op zicht bij houdt en niet geautomatiseerd. Als hij een bijna leeg vak ziet gaat hij bestellen.

Wat doe je om je eCommerce bedrijf te laten groeien?

Eigenlijk vrij weinig. Rick ging tot nu toe vaak naar beurzen en evenementen. Zijn groei zit hem voornamelijk in de uitbreiding van zijn assortiment en is hij actief in de facebook groep waar iedereen hem wel kent.

Waar loop je momenteel tegen aan?

Rick gaat zich nu verdiepen in Facebook advertentie en verkopen op Amazon en Bol.com. Weet nog niet echt wat hem te wachten staat.

Gouden Tip voor eCommerce Ondernemers?

Bescheiden als Rick is denk hij die niet te hebben. Maar dan toch komt er iets. Probeer de media te bereiken. Probeer een keer op tv te komen of in de krant.

Na een interview in trouw verdubbelden zijn omzet met Vega Vriend.

Vaste vragen rondje met eCommerce ondernemer Rick Scholtes – Vega Vriend

Hoe kunnen mensen je bereiken? Via linkedin, of per mail. Mail in de podcast.
Hoeveel is genoeg?
Rick leeft redelijk minimalistisch, dus hier denk hij niet echt over na. Maar als hij dan genoeg heeft zal hij andere ondernemers willen helpen.
Wat is je favoriete podcast? Rick luistert naar een redelijk aantal. maar graag over serie moordenaars. Spooky.
Wat is je laatst gelezen management boek? Hij leest eigenlijk geen management boeken. Maar hij leest nu een boek van een vegan dierenvoedsel fabrikant. De oprichter van Papypal zit er achter. Ook een hele gave marketing machine. Hij zit er nu midden in.
Welk boek moet je als ondernemer zeker gelezen hebben? Nee deze heeft hij niet echt. Omdat hij zichzelf niet een echte ondernemer vindt. Hij vindt het wel heel leuk trouwens om ondernemer te zijn.
Amazon een kans of bedreiging?
Misschien is het wel een kans. Maar zijn activistische gevoel zegt dat het een bedreiging is.
Hoelang draag jij een spijkerbroek?
Rick draagt een spijkerbroek ongeveer een week
Wie zou jij graag willen horen in mijn podcast?
Deze vraag had hij al zien aankomen en was hier keurig op voorbereid. Rob Bos van eco-logisch.

Onwijs bedankt Rick Scholtes van Vega Vriend

Ik ben met veel plezier even naar Soest gereden. Heb genoten van je overheerlijk filterkoffie en de Vegan rozijnen koekjes. Ik wens je het aller beste, en ben ook heel blij dat je bent toegetreden als lid van het eCommerce Café.

Verder hoop ik dat je nog veel meer kennis met ons wilt delen. Dat andere ondernemers je willen helpen met Bol.com, Amazon en facebook. Nogmaals bedankt. Ik vond het een leuk gesprek. Ik blijf je zeker volgen.

Deze eCommerce Podcast kan je luisteren via:

Luisteren kan via: Apple – Spotify – Google – Breaker – Overcast –Podbean – RadioPublic – Stitcher – RSS


Tags

2020, Amazon, Bol.com, bubbel, e-commerce, eCommerce, Facebook, Green pets, groep, Hilversum, Klarna, Mijnwebwinkel, Mollie, Nibe, Puppy, Rick, Rick Scholtes, Scholtes, Soest, Vega Vriend, Vegan, vegavriend, Webshop, webwinkel


You may also like

Nieuwe BTW regels voor webshops 2021

Nieuwe BTW regels voor webshops 2021
Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe to our newsletter now!